Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zadziwiająco zakręcone, bakaliowo-czekoladowe dla dużych i małych, na poprawę humoru. Bez większego kręcenia i pieczenia. Po prostu słodki kaprys...
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 390
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1735
Smaczne danie :)
Odsłon: 836
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1618
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 390
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1735
Smaczne danie :)
Odsłon: 836
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1618
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody.
Tłuszcz, cukier, kakao i cukier waniliowy rozpuścić w rondlu- nie gotować.
Dodać pokruszone herbatniki i bakalie. Dokładnie wymieszać.
Dodać do masy galaretkę i jeszcze raz wymieszać. Mase wstawić do lodówki by ostygła i lekko stężała.
Wafle ułożyć pojedynczo na wilgotnej ściereczce i przykryć taka sama by zmiękły i dały się zrolować.
Mase układać na 2 waflach( brzegi wafli powinny zachodzić na siebie ok 3cm.) i zrolować. Owinąć "batony" folia spożywczą i wstawić do lodówki najlepiej na noc. Z podanych produktów wychodzą dwa salcesony. Kroić po skosie. Smaczności:)