Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zadziwiająco zakręcone, bakaliowo-czekoladowe dla dużych i małych, na poprawę humoru. Bez większego kręcenia i pieczenia. Po prostu słodki kaprys...
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 78
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 78
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody.
Tłuszcz, cukier, kakao i cukier waniliowy rozpuścić w rondlu- nie gotować.
Dodać pokruszone herbatniki i bakalie. Dokładnie wymieszać.
Dodać do masy galaretkę i jeszcze raz wymieszać. Mase wstawić do lodówki by ostygła i lekko stężała.
Wafle ułożyć pojedynczo na wilgotnej ściereczce i przykryć taka sama by zmiękły i dały się zrolować.
Mase układać na 2 waflach( brzegi wafli powinny zachodzić na siebie ok 3cm.) i zrolować. Owinąć "batony" folia spożywczą i wstawić do lodówki najlepiej na noc. Z podanych produktów wychodzą dwa salcesony. Kroić po skosie. Smaczności:)