Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe i smaczne delikatne,kruche polecam!
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17486
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6675
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17486
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6675
 
         
         
                Składniki
Schab umyc ,podzielic na plastry ok.4-5 ,mieso rozbijamy i obsypujemy przyprawami które wczesniej mieszamy razem,odstawiamy do lodówki na ok.1 godz.W naczyniu z pokrywą rozgrzewamy olej ,kładziemy schab i obsmazamy z obu stron ,podlewamy wodą tak aby całe miesko było przykryte,dodajemy suszoną włoszczyznę,dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok.2 godz.co jakis czas obracamy mieso i jesli jest mało płynu podlewamy wodą/gorącą/Jak juz mieso jest miekkie dodajemy drobno skrojoną cebulkę ,podduszamy jeszcze chwilkę ew.doprawiamy jeszcze warzywkiem ..Podajemy z ziemniaczkami i dowolna surówka.Smacznego!