łatwe i smaczne delikatne,kruche polecam!
schab duszony
Składniki
- schab bez kosci, 1/2 kg
- cebula, 1 mała
- włoszczyzna suszona, 2 łyzki
- przyprawy:bazylia,oregano, po pół łyzki
- przyprawa do zeberek z miodem, 1 łyzka
- przyprawa Warzywko, 1/2 łyzeczki
- olej, 3-4 łyzki
Składniki
- schab bez kosci, 1/2 kg
- cebula, 1 mała
- włoszczyzna suszona, 2 łyzki
- przyprawy:bazylia,oregano, po pół łyzki
- przyprawa do zeberek z miodem, 1 łyzka
- przyprawa Warzywko, 1/2 łyzeczki
- olej, 3-4 łyzki

Etapy przygotowania
Schab umyc ,podzielic na plastry ok.4-5 ,mieso rozbijamy i obsypujemy przyprawami które wczesniej mieszamy razem,odstawiamy do lodówki na ok.1 godz.W naczyniu z pokrywą rozgrzewamy olej ,kładziemy schab i obsmazamy z obu stron ,podlewamy wodą tak aby całe miesko było przykryte,dodajemy suszoną włoszczyznę,dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok.2 godz.co jakis czas obracamy mieso i jesli jest mało płynu podlewamy wodą/gorącą/Jak juz mieso jest miekkie dodajemy drobno skrojoną cebulkę ,podduszamy jeszcze chwilkę ew.doprawiamy jeszcze warzywkiem ..Podajemy z ziemniaczkami i dowolna surówka.Smacznego!
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (7)
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 137
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 137



Składniki
- schab bez kosci, 1/2 kg
- cebula, 1 mała
- włoszczyzna suszona, 2 łyzki
- przyprawy:bazylia,oregano, po pół łyzki
- przyprawa do zeberek z miodem, 1 łyzka
- przyprawa Warzywko, 1/2 łyzeczki
- olej, 3-4 łyzki
Schab umyc ,podzielic na plastry ok.4-5 ,mieso rozbijamy i obsypujemy przyprawami które wczesniej mieszamy razem,odstawiamy do lodówki na ok.1 godz.W naczyniu z pokrywą rozgrzewamy olej ,kładziemy schab i obsmazamy z obu stron ,podlewamy wodą tak aby całe miesko było przykryte,dodajemy suszoną włoszczyznę,dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok.2 godz.co jakis czas obracamy mieso i jesli jest mało płynu podlewamy wodą/gorącą/Jak juz mieso jest miekkie dodajemy drobno skrojoną cebulkę ,podduszamy jeszcze chwilkę ew.doprawiamy jeszcze warzywkiem ..Podajemy z ziemniaczkami i dowolna surówka.Smacznego!
Fajny pomysł na przekąskę :)
Bardzo smaczne ślimaczki:)
Świetna przekąska :)
Pyszna przekaska!
Często robimy podobne, świetna i szybka przekąska!