Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab faszerowany serem pleśniowym"
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 346
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 81
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1505
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 346
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 81
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1505
Składniki
65 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji 2,70 zł • Przepis na 4 porcje
Mięso kroję na 4 grube plastry. W każdym nacinam „kieszeń”. Czosnek przeciskam przez praskę i nacieram nim środki kieszeni. Oprószam mięso wewnątrz i na zewnątrz pieprzem i solą. Wstawiam na godz. do lodówki. Ser łączę z pietruszką i tymiankiem. Wypełniam nim kieszenie.
Każdą kieszonkę staran nie spinam wykałaczkami. Następnie dokładnie obtaczam mięso w mące i szybko obsmażam z obu stron na rozgrzanym na patelni oleju. Gdy schab się ładnie przyrumieni, ostrożnie, stopniowo podle wam je wodą (ja użyłam ok. 1 i 1/2 szkl.).
Mięso przykrywam i duszę do miękkości. Wtedy je wyjmuję, a sos zagęszczam i zabielam małą ilością mąki rozprowadzonej w odrobinie wody oraz w śmietanie.
Sos zagotowuję, doprawiam solą, pieprzem, papryką. Przed podaniem polewam nim schab, dekoruję natką i ziarnami kolorowego pieprzu. i kolorowym pieprzem.
Jadwiga Kwiek z FaściszowejŹródło: Kobieta i życie