Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab faszerowany serem pleśniowym"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3194
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 175
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 85
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 75
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3194
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 175
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 85
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 75
Składniki
Kotlety przeciąć, tworząc kieszonkę.
Mięso oprószyć solą, pieprzem i papryką, dobrze natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę, owinąć folią spożywczą, odstawić na pół godziny do lodówki.
Świeże zioła umyć, drobno posiekać. Ser pleśniowy rozdrobnić, wymieszać z ziołami i utartym na tarce serem żółtym, doprawić pieprzem i papryką. Nie solić!
Farszem wypełnić schabowe kieszonki, spiąć je wykałaczkami, by nadzienie nie wypłynęło podczas smażenia. Smażyć na złoto z każdej strony na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Przed podaniem posypać ziołami.
Schab warto natrzeć majonezem albo delikatną musztardą i włożyć na całą noc do lodówki przed nafaszerowaniem i usmażeniem.Źródło: Twoje Imperium