Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab faszerowany serem pleśniowym"
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 368
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 841
Nigdy nie byłam szczególną fanką makowców, jednak zapewniam, że tak przygotow...
Odsłon: 204
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 334
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 368
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 841
Nigdy nie byłam szczególną fanką makowców, jednak zapewniam, że tak przygotow...
Odsłon: 204
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 334
Składniki
Kotlety przeciąć, tworząc kieszonkę.
Mięso oprószyć solą, pieprzem i papryką, dobrze natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę, owinąć folią spożywczą, odstawić na pół godziny do lodówki.
Świeże zioła umyć, drobno posiekać. Ser pleśniowy rozdrobnić, wymieszać z ziołami i utartym na tarce serem żółtym, doprawić pieprzem i papryką. Nie solić!
Farszem wypełnić schabowe kieszonki, spiąć je wykałaczkami, by nadzienie nie wypłynęło podczas smażenia. Smażyć na złoto z każdej strony na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Przed podaniem posypać ziołami.
Schab warto natrzeć majonezem albo delikatną musztardą i włożyć na całą noc do lodówki przed nafaszerowaniem i usmażeniem.Źródło: Twoje Imperium