Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab faszerowany serem pleśniowym"
Kotlety przeciąć, tworząc kieszonkę.
Mięso oprószyć solą, pieprzem i papryką, dobrze natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę, owinąć folią spożywczą, odstawić na pół godziny do lodówki.
Świeże zioła umyć, drobno posiekać. Ser pleśniowy rozdrobnić, wymieszać z ziołami i utartym na tarce serem żółtym, doprawić pieprzem i papryką. Nie solić!
Farszem wypełnić schabowe kieszonki, spiąć je wykałaczkami, by nadzienie nie wypłynęło podczas smażenia. Smażyć na złoto z każdej strony na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Przed podaniem posypać ziołami.
Schab warto natrzeć majonezem albo delikatną musztardą i włożyć na całą noc do lodówki przed nafaszerowaniem i usmażeniem.Źródło: Twoje Imperium
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 33
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4532
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 44
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 346
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 154
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 33
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4532
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 44
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 346
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 154
Składniki
Kotlety przeciąć, tworząc kieszonkę.
Mięso oprószyć solą, pieprzem i papryką, dobrze natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę, owinąć folią spożywczą, odstawić na pół godziny do lodówki.
Świeże zioła umyć, drobno posiekać. Ser pleśniowy rozdrobnić, wymieszać z ziołami i utartym na tarce serem żółtym, doprawić pieprzem i papryką. Nie solić!
Farszem wypełnić schabowe kieszonki, spiąć je wykałaczkami, by nadzienie nie wypłynęło podczas smażenia. Smażyć na złoto z każdej strony na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Przed podaniem posypać ziołami.
Schab warto natrzeć majonezem albo delikatną musztardą i włożyć na całą noc do lodówki przed nafaszerowaniem i usmażeniem.Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1699
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2372