Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab fszerowany jabłkami"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 673
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1448
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458707
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1737
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 673
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1448
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458707
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1737
Składniki
Schab czyścimy z błonek, opłukujemy wodą i osuszamy. Nacinamy kieszeń do faszerowania. Następnie mięso nacieramy oliwą z oliwek, pieprzem, papryką, majerankiem, solą i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę, żeby schab przeszedł aromatami przypraw.
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Owoce kroimy w kostkę i przesmażamy na rozgrzanym maśle, podlewamy odrobiną wody, dodajemy rodzynki, bułkę tartą, pieprz, sól, majeranek, mieszamy i dusimy przez kilka minut.
Schab nadziewamy farszem i obsmażamy na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron. Przekładamy do brytfanki i pieczemy w 180oC przez godzinę. Możemy podać z ziemniakami i marchewką.
Czas przygotowania 90 minut. Cena porcji ok. 3,10 zł.
Wartość odżywcza porcji 490 kcal. Białko 49 g/Tłuszcz 29 g/Węglowodany 19 gŹródło: Rewia