Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab fszerowany jabłkami"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10224
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2850
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1965
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 750
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10224
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2850
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1965
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 750
Składniki
Schab czyścimy z błonek, opłukujemy wodą i osuszamy. Nacinamy kieszeń do faszerowania. Następnie mięso nacieramy oliwą z oliwek, pieprzem, papryką, majerankiem, solą i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę, żeby schab przeszedł aromatami przypraw.
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Owoce kroimy w kostkę i przesmażamy na rozgrzanym maśle, podlewamy odrobiną wody, dodajemy rodzynki, bułkę tartą, pieprz, sól, majeranek, mieszamy i dusimy przez kilka minut.
Schab nadziewamy farszem i obsmażamy na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron. Przekładamy do brytfanki i pieczemy w 180oC przez godzinę. Możemy podać z ziemniakami i marchewką.
Czas przygotowania 90 minut. Cena porcji ok. 3,10 zł.
Wartość odżywcza porcji 490 kcal. Białko 49 g/Tłuszcz 29 g/Węglowodany 19 gŹródło: Rewia