Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab pieczony"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 365
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 365
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
W moździerzu utłucz ziarenka pieprzu, ziela angielskiego, gałązki tymianku i sól. Czosnek zmiażdż lub posiekaj. Wymieszaj go z przyprawami. Dokładnie natrzyj mięso, odłóż na jedną lub dwie doby do lodówki. Na patelni rozgrzej olej, smaż mięso z każdej strony.
W dużym żeliwnym naczyniu układaj mięso, podlej szklanką wody. Wsyp liście laurowe i pozostały tymianek. Na wierzchu mięsa ułóż kawałki masła, naczynie przykryj. Mięso piecz 50 minut w temperaturze 180°C.
Kilka łyżek sosu wymieszaj ze śmietaną, dodaj do reszty sosu. Podaj na obiad z ziemniakami i surówkami. Zimny schab podawaj do kanapek.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień