Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab pieczony"
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 295
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 327
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1917
Dzisiaj pyszne danie z wątróbki i ryżu. Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejsz...
Odsłon: 404
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 295
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 327
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1917
Dzisiaj pyszne danie z wątróbki i ryżu. Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejsz...
Odsłon: 404
Składniki
W moździerzu utłucz ziarenka pieprzu, ziela angielskiego, gałązki tymianku i sól. Czosnek zmiażdż lub posiekaj. Wymieszaj go z przyprawami. Dokładnie natrzyj mięso, odłóż na jedną lub dwie doby do lodówki. Na patelni rozgrzej olej, smaż mięso z każdej strony.
W dużym żeliwnym naczyniu układaj mięso, podlej szklanką wody. Wsyp liście laurowe i pozostały tymianek. Na wierzchu mięsa ułóż kawałki masła, naczynie przykryj. Mięso piecz 50 minut w temperaturze 180°C.
Kilka łyżek sosu wymieszaj ze śmietaną, dodaj do reszty sosu. Podaj na obiad z ziemniakami i surówkami. Zimny schab podawaj do kanapek.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień
Przepisy Wędliny
Wędliny
Rolowany boczek parzony.
Wędliny
Pieczeń z jajkiem
Wędliny
Kiełbasa biała na soli
Wędliny
Pieczona szynka z tłuszczykiem
Rolowany boczek parzony.
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 295
Pieczeń z jajkiem
Pieczeń z jajkiem to niezwykle smaczne i efektowne danie, które może stać się...
Odsłon: 10423