Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe przygotowanie
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1786
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1522
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1914
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1786
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1522
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1914
Składniki
Dzień wcześniej przygotować zalewę w stosunku 1l wody : 3 łyżki soli. Na schab około 1 kg potrzeba około 2l zalewy. Schab umyć i ponacinać w szerz w odstępach około 1 cm, włożyć do garnka i zalać zalewą tak aby mięso całe było pod wodą. Odstawić na noc do lodówki.
Obrać ziemniaki. W razie potrzeby większe rozkroić, aby były podobnych wymiarów. Posypać przyprawą do ziemniaków i czosnkiem. Przygotować marynatę. Połączyć chrzan, ketchup, sól, cukier i przyprawę do schabu. Natrzeć mięso, również w nacięciach. Włożyć do rękawa połowę ziemniaków, schab i resztę ziemniaków.
Tak przygotowane mięso włożyć do piekarnika nagrzanego do 220''''C na 20 minut. po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 180''''C i piec jeszcze 40-50 minut.