Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe przygotowanie
Dzień wcześniej przygotować zalewę w stosunku 1l wody : 3 łyżki soli. Na schab około 1 kg potrzeba około 2l zalewy. Schab umyć i ponacinać w szerz w odstępach około 1 cm, włożyć do garnka i zalać zalewą tak aby mięso całe było pod wodą. Odstawić na noc do lodówki.
Obrać ziemniaki. W razie potrzeby większe rozkroić, aby były podobnych wymiarów. Posypać przyprawą do ziemniaków i czosnkiem. Przygotować marynatę. Połączyć chrzan, ketchup, sól, cukier i przyprawę do schabu. Natrzeć mięso, również w nacięciach. Włożyć do rękawa połowę ziemniaków, schab i resztę ziemniaków.
Tak przygotowane mięso włożyć do piekarnika nagrzanego do 220''''C na 20 minut. po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 180''''C i piec jeszcze 40-50 minut.
Schab pieczony razem z ziemniakami w piekarniku. Schab z sosem, pyszne danie...
Odsłon: 8169
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 61
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 407
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 325
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 306
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 61
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 407
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 325
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 306
Składniki
Dzień wcześniej przygotować zalewę w stosunku 1l wody : 3 łyżki soli. Na schab około 1 kg potrzeba około 2l zalewy. Schab umyć i ponacinać w szerz w odstępach około 1 cm, włożyć do garnka i zalać zalewą tak aby mięso całe było pod wodą. Odstawić na noc do lodówki.
Obrać ziemniaki. W razie potrzeby większe rozkroić, aby były podobnych wymiarów. Posypać przyprawą do ziemniaków i czosnkiem. Przygotować marynatę. Połączyć chrzan, ketchup, sól, cukier i przyprawę do schabu. Natrzeć mięso, również w nacięciach. Włożyć do rękawa połowę ziemniaków, schab i resztę ziemniaków.
Tak przygotowane mięso włożyć do piekarnika nagrzanego do 220''''C na 20 minut. po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 180''''C i piec jeszcze 40-50 minut.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2460
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2401