Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab pieczony z cukinią"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27177
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27177
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż na pół, a potem na plasterki. Oprószyć je solą i pieprzem i na chwilę odstawić. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Listki bazylii pokroić w paseczki. Cukinię umyć, wytrzeć i za pomocą obieraczki pociąć w długie, cienkie plastry.
Na patelni rozgrzać połowę oleju. Zeszklić na nim cebulę. Dołożyć czosnek, lekko podsmażyć. Dodać bazylię, wymieszać. Zdjąć z ognia, lekko ostudzić.
Przestudzoną mieszankę porcjami nałożyć na plastry mięsa. Każdy owinąć plasterkiem boczku i 2 plasterkami cukinii. Pakieciki szybko obsmażyć na reszcie oleju. Następnie przełożyć do żaroodpornej formy. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170°C. Piec 15-18 minut.
4. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, krótko podsmażyć pokrojone na połówki pomidory. Zdjąć z ognia. Pakieciki rozłożyć na talerze. Powstały podczas pieczenia mięsa sos wlać do pomidorów, wymieszać i dodać do pakiecików na talerzach. Danie serwować z białym ryżem.Źródło: Życie na gorąco