Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab pieczony z fasolą i śliwkami"
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 352
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1477
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 654
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1310
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 352
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1477
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 654
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1310
Składniki
Czas: 60 min 1 porcja = 330 kcal
Fasolę namocz we wrzątku, po czym ugotuj.
Schab natrzyj roztartym czosnkiem, oprósz solą, pieprzem i majerankiem, skrop olejem. Odstaw do zamarynowania, a następnie wstaw na ok. 50 minut do piekarnika rozgrza nego do 200°C.
Śliwki pokrój w cząstki, cebulę posiekaj. Zeszklij na oleju razem z fasolą. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Podawaj ze schabem.Źródło: Kurier TV