Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab pod pierzynką"
Kiedy się Wam znudziły tradycyjne kotlety mielone, proponuję przygotować arom...
Odsłon: 461
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 889
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 272
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 447
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 889
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 272
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 447
Składniki
Schab umyj, osusz. Natrzyj octem, solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem i 2 łyżkami oleju. Przełóż do naczynia, przykryj i włóż do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Natkę pietruszki umyj, osusz, drobno posiekaj. Orzechy również drobno posiekaj. Chleb tostowy lub miąższ bułki pokrój w bardzo małą kostkę. Przełóż do miski, dodaj posiekaną natkę, majeranek, bazylię, posiekane orzechy, musztardę, miód oraz masło, dokładnie wymieszaj.
Żaroodporne naczynie posmaruj pozostałym olejem. Włóż do niego mięso. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 210°C, piecz 15 min. Potem zmniejsz temperaturę do 170°C i piecz jeszcze ok. 45 min. Na 15 min przed końcem pieczenia na wierzchu schabu rozłóż ziołową panierkę. Po upieczeniu mięso przykryj folią aluminiową i po- zostaw w piekarniku na ok. 20 min.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 400 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie
Przepisy Wędliny
Wędliny
Pieczeń z jajkiem
Wędliny
Kiełbasa biała na soli
Wędliny
Pieczona szynka z tłuszczykiem
Wędliny
Schab gotowany w herbacie
Pieczeń z jajkiem
Pieczeń z jajkiem to niezwykle smaczne i efektowne danie, które może stać się...
Odsłon: 9504
Kiełbasa biała na soli
Kiełbasa białą na soli, to idealny dodatek do świątecznego żurku, jak również...
Odsłon: 196