Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab pod pierzynką"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23042
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1004
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104848
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23042
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1004
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104848
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Schab umyj, osusz. Natrzyj octem, solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem i 2 łyżkami oleju. Przełóż do naczynia, przykryj i włóż do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Natkę pietruszki umyj, osusz, drobno posiekaj. Orzechy również drobno posiekaj. Chleb tostowy lub miąższ bułki pokrój w bardzo małą kostkę. Przełóż do miski, dodaj posiekaną natkę, majeranek, bazylię, posiekane orzechy, musztardę, miód oraz masło, dokładnie wymieszaj.
Żaroodporne naczynie posmaruj pozostałym olejem. Włóż do niego mięso. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 210°C, piecz 15 min. Potem zmniejsz temperaturę do 170°C i piecz jeszcze ok. 45 min. Na 15 min przed końcem pieczenia na wierzchu schabu rozłóż ziołową panierkę. Po upieczeniu mięso przykryj folią aluminiową i po- zostaw w piekarniku na ok. 20 min.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 400 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie