Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab pod pierzynką"
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11560
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4044
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42822
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 483
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 340
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 432
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11560
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4044
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42822
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 483
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 340
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 432
Składniki
Schab umyj, osusz. Natrzyj octem, solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem i 2 łyżkami oleju. Przełóż do naczynia, przykryj i włóż do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Natkę pietruszki umyj, osusz, drobno posiekaj. Orzechy również drobno posiekaj. Chleb tostowy lub miąższ bułki pokrój w bardzo małą kostkę. Przełóż do miski, dodaj posiekaną natkę, majeranek, bazylię, posiekane orzechy, musztardę, miód oraz masło, dokładnie wymieszaj.
Żaroodporne naczynie posmaruj pozostałym olejem. Włóż do niego mięso. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 210°C, piecz 15 min. Potem zmniejsz temperaturę do 170°C i piecz jeszcze ok. 45 min. Na 15 min przed końcem pieczenia na wierzchu schabu rozłóż ziołową panierkę. Po upieczeniu mięso przykryj folią aluminiową i po- zostaw w piekarniku na ok. 20 min.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 400 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie