Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab pod pierzynką"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 662
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1405
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458538
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1683
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 662
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1405
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458538
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1683
Składniki
Schab umyj, osusz. Natrzyj octem, solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem i 2 łyżkami oleju. Przełóż do naczynia, przykryj i włóż do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Natkę pietruszki umyj, osusz, drobno posiekaj. Orzechy również drobno posiekaj. Chleb tostowy lub miąższ bułki pokrój w bardzo małą kostkę. Przełóż do miski, dodaj posiekaną natkę, majeranek, bazylię, posiekane orzechy, musztardę, miód oraz masło, dokładnie wymieszaj.
Żaroodporne naczynie posmaruj pozostałym olejem. Włóż do niego mięso. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 210°C, piecz 15 min. Potem zmniejsz temperaturę do 170°C i piecz jeszcze ok. 45 min. Na 15 min przed końcem pieczenia na wierzchu schabu rozłóż ziołową panierkę. Po upieczeniu mięso przykryj folią aluminiową i po- zostaw w piekarniku na ok. 20 min.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 400 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie