Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab w miodzie"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 136
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4295
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11705
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6688
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5544
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13789
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 136
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4295
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11705
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6688
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5544
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13789
Składniki
Mięso natrzyj solą i pieprzem. Z sosu sojowego, miodu, dżemu, wina i octu przygotuj marynatę. Włóż mięso, odstaw na godzinę lub na całą noc.
Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej marynatą. Włóż do piekarnika i piecz 1,5 godziny, polewając od czasu od czasu powstałym sosem.
Brukselkę obierz z wierzchnich liści, umyj, gotuj do miękkości. Masło rozpuść, wsyp bułkę tartą, podsmaż, połącz z brukselką. Sos odlej do rondelka, zagęść łyżką mąki wymieszanej z zimną wodą. Gotowe mięso podawaj z brukselką.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień