Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab w miodzie"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10093
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2716
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1843
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 704
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3940
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10093
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2716
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1843
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 704
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3940
Składniki
Mięso natrzyj solą i pieprzem. Z sosu sojowego, miodu, dżemu, wina i octu przygotuj marynatę. Włóż mięso, odstaw na godzinę lub na całą noc.
Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej marynatą. Włóż do piekarnika i piecz 1,5 godziny, polewając od czasu od czasu powstałym sosem.
Brukselkę obierz z wierzchnich liści, umyj, gotuj do miękkości. Masło rozpuść, wsyp bułkę tartą, podsmaż, połącz z brukselką. Sos odlej do rondelka, zagęść łyżką mąki wymieszanej z zimną wodą. Gotowe mięso podawaj z brukselką.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień