Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab w sosie"
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 204
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 204
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Składniki
Schab umyj, delikatnie ponacinaj, natrzyj słodką papryką, odłóż na godzinę do lodówki.
W rondlu mocno rozgrzej masło z odrobiną oleju, smaż mięso ze wszystkich stron. Zalej je winem i połową szklanki wody. Dodaj ząbki czosnku, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe i sól.
Przykryj pokrywką i duś około godziny. Od czasu do czasu polewaj mięso sosem. Gdy schab będzie miękki, możesz go odkryć i wstawić na 10 minut do piekarnika, by lekko przypiec.
Schab podawaj na ciepło z ziemniakami lub ryżem oraz na zimno jako przystawkę z zieloną sałatą.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień