Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab w sosie"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2754
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1279
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 733
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 81
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2754
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1279
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 733
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 81
Składniki
Schab umyj, delikatnie ponacinaj, natrzyj słodką papryką, odłóż na godzinę do lodówki.
W rondlu mocno rozgrzej masło z odrobiną oleju, smaż mięso ze wszystkich stron. Zalej je winem i połową szklanki wody. Dodaj ząbki czosnku, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe i sól.
Przykryj pokrywką i duś około godziny. Od czasu do czasu polewaj mięso sosem. Gdy schab będzie miękki, możesz go odkryć i wstawić na 10 minut do piekarnika, by lekko przypiec.
Schab podawaj na ciepło z ziemniakami lub ryżem oraz na zimno jako przystawkę z zieloną sałatą.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień