Sprawdzony przepis na "Schab w sosie pomidorowym"
Schab w sosie pomidorowym
Składniki
- 4 plastry schabu po 15 dag każdy
- 3 czerwone cebule
- 3 cebule dymki ze szczypiorem
- 5 dag czarnych oliwek bez pestek
- 2 ząbki czosnki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 10 dag minipomidorków
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 1 szklanka śmietanki 30-36 proc
- 6 łyżek oliwy
- sól
- pieprz
- chili
- papryka słodka
Składniki
- 4 plastry schabu po 15 dag każdy
- 3 czerwone cebule
- 3 cebule dymki ze szczypiorem
- 5 dag czarnych oliwek bez pestek
- 2 ząbki czosnki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 10 dag minipomidorków
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 1 szklanka śmietanki 30-36 proc
- 6 łyżek oliwy
- sól
- pieprz
- chili
- papryka słodka

Etapy przygotowania
Cebule i dymki drobno posiekać z czosnkiem.
Mięso obsmażyć na oliwie z obu stron, dodać posiekane warzywa (bez szczypioru), połówki pomidorków, znów podsmażyć,dodać pomidory z puszki z zalewą, koncentrat, doprawić, poddusić, dodać pokrojone oliwki, posiekany szczypior, śmietankę.
Całość podpiec w naczyniu żaroodpornym 20 min w temp. 150o C.
ok. 45 minut
Ten pyszny schab podawaj z miksem sałat polanych sosem winegret. Pasuje też do niego ryż: jaśminowy, basmati lub brązowy.Źródło: Twoje Imperium
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Makaron
- Warzywa
- Ryby
- Przyprawy
- Czosnek
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 916
Ostatnio komentowane przepisy
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Makaron
- Warzywa
- Ryby
- Przyprawy
- Czosnek
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 916


Składniki
- 4 plastry schabu po 15 dag każdy
- 3 czerwone cebule
- 3 cebule dymki ze szczypiorem
- 5 dag czarnych oliwek bez pestek
- 2 ząbki czosnki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 10 dag minipomidorków
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 1 szklanka śmietanki 30-36 proc
- 6 łyżek oliwy
- sól
- pieprz
- chili
- papryka słodka
Cebule i dymki drobno posiekać z czosnkiem.
Mięso obsmażyć na oliwie z obu stron, dodać posiekane warzywa (bez szczypioru), połówki pomidorków, znów podsmażyć,dodać pomidory z puszki z zalewą, koncentrat, doprawić, poddusić, dodać pokrojone oliwki, posiekany szczypior, śmietankę.
Całość podpiec w naczyniu żaroodpornym 20 min w temp. 150o C.
ok. 45 minut
Ten pyszny schab podawaj z miksem sałat polanych sosem winegret. Pasuje też do niego ryż: jaśminowy, basmati lub brązowy.Źródło: Twoje Imperium