Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki proces przygotowania, fantastyczny smak :)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11133
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1298
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11133
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1298
Składniki
Schab umyć i pokroić w paseczki. Przesmażyć na patelni bez tłuszczu ok 2-4 minut. Wlać śmietanę, delikatnie posolić i dokładnie wymieszać. Zielony pieprz odcedzić z zalewy i dodać do mięsa i śmietany. Dusić na wolnym ogniu ok 10 minut mieszając by nie przywarło. Pod koniec duszenia dodać drobno posiekany koperek wg uznania, ja lubię sporo. Spróbować i ewentualnie dosolić. Podawać na gorąco z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Wyśmienicie smakuje z kluskami śląskimi i jest rewelacyjny z plackami ziemniaczanymi. Na dodatek proponuję surówkę z czerwonej kapusty. Pycha :) Smacznego :)