Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki proces przygotowania, fantastyczny smak :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7868
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 296
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3102
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7868
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 296
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3102
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Składniki
Schab umyć i pokroić w paseczki. Przesmażyć na patelni bez tłuszczu ok 2-4 minut. Wlać śmietanę, delikatnie posolić i dokładnie wymieszać. Zielony pieprz odcedzić z zalewy i dodać do mięsa i śmietany. Dusić na wolnym ogniu ok 10 minut mieszając by nie przywarło. Pod koniec duszenia dodać drobno posiekany koperek wg uznania, ja lubię sporo. Spróbować i ewentualnie dosolić. Podawać na gorąco z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Wyśmienicie smakuje z kluskami śląskimi i jest rewelacyjny z plackami ziemniaczanymi. Na dodatek proponuję surówkę z czerwonej kapusty. Pycha :) Smacznego :)