Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo pyszne danie i naprawdę nie trudne do wykonania
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17059
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2463
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4638
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1822
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17059
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2463
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4638
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1822
Składniki
Umyty schab płuczemy w wodzie, następnie umieszczamy go w naczyniu żaroodpornym, polewamy olejem (osobiście używam oleju z pestek winogron) posypujemy przyprawami i obtaczamy go w tak przygotowanej marynacie, odstawiamy na 1 godzinę, polecam pozostawienie na noc
umyte i oskrobane warzywa trzemy na tarce, pora kroimy na drobno, i wszystko mieszamy razem
przygotowane i zamarynowane mięso obsypujemy warzywami i zalewamy bulionem, tak równo pokryte mięso przykrywamy naczynie żaroodporne, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok. 200 stopni Celsjusza i pieczemy ok 2 - 2,5 godziny, w połowie czasu mięso obracamy na drugą stronę
po v upieczeniu z pozostałego wywaru i warzyw dookoła pieczeni możemy przygotować sos, zlewając całość małego garnka i zaciągając śmietanką 12% i mąką