Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo pyszne danie i naprawdę nie trudne do wykonania
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25043
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 194
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 409
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 582
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25043
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 194
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 409
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 582
Składniki
Umyty schab płuczemy w wodzie, następnie umieszczamy go w naczyniu żaroodpornym, polewamy olejem (osobiście używam oleju z pestek winogron) posypujemy przyprawami i obtaczamy go w tak przygotowanej marynacie, odstawiamy na 1 godzinę, polecam pozostawienie na noc
umyte i oskrobane warzywa trzemy na tarce, pora kroimy na drobno, i wszystko mieszamy razem
przygotowane i zamarynowane mięso obsypujemy warzywami i zalewamy bulionem, tak równo pokryte mięso przykrywamy naczynie żaroodporne, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok. 200 stopni Celsjusza i pieczemy ok 2 - 2,5 godziny, w połowie czasu mięso obracamy na drugą stronę
po v upieczeniu z pozostałego wywaru i warzyw dookoła pieczeni możemy przygotować sos, zlewając całość małego garnka i zaciągając śmietanką 12% i mąką