Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab w ziołowym cieście"
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4590
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 254
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 781
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1115
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 300
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4590
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 254
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 781
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1115
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 300
Składniki
Schab umyć, osuszyć, podzielić na 6 plastrów, delikatnie rozbić, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odstawić na ok. 15 minut do lodówki, wyjąć, odsączyć z wody.
Jajka wymieszać z mąką, ziołami, solą i pieprzem. Kotlety maczać w masie jajecznej, smażyć na złoto w głębokim tłuszczu, odsączyć na ręczniku papierowym, odłożyć do naczynia żaroodpornego.
Przed podaniem kotlety podpiec w piekarniku, ok. 5-10 minut w temp. ok. 180oC, posypać zieleniną.
Do ciasta możesz dodać nie tylko świeże, ale i suszone zioła – rozmaryn, cząber. Kotlety podawaj z ziemniakami lub kaszą.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium