Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab w ziołowym cieście"
Proste i łatwe danie na pyszny podwieczorek. Jest lekko kwaskowate. Nie powod...
Odsłon: 2086
Chleb z kaszy jaglanej to wyjątkowo smaczne, domowe pieczywo, które przygotow...
Odsłon: 3565
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4675
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 3161
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 269
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4675
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 3161
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 269
Składniki
Schab umyć, osuszyć, podzielić na 6 plastrów, delikatnie rozbić, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odstawić na ok. 15 minut do lodówki, wyjąć, odsączyć z wody.
Jajka wymieszać z mąką, ziołami, solą i pieprzem. Kotlety maczać w masie jajecznej, smażyć na złoto w głębokim tłuszczu, odsączyć na ręczniku papierowym, odłożyć do naczynia żaroodpornego.
Przed podaniem kotlety podpiec w piekarniku, ok. 5-10 minut w temp. ok. 180oC, posypać zieleniną.
Do ciasta możesz dodać nie tylko świeże, ale i suszone zioła – rozmaryn, cząber. Kotlety podawaj z ziemniakami lub kaszą.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium
Przepisy Wędliny
Wędliny
Gulasz angielski
Wędliny
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Wędliny
Schab w marynacie na kanapki
Wędliny
Kiełbasa wieprzowa z zielonym pieprzem.
Gulasz angielski
Gulasz angielski znany jest w Polsce przede wszystkim jako konserwa idealna n...
Odsłon: 9433
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Jest bardzo smaczną, drobno rozdrobnioną, szybką do wykonania białą kiełbasą...
Odsłon: 1137