Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab w ziołowym cieście"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14051
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15944
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14051
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15944
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Składniki
Schab umyć, osuszyć, podzielić na 6 plastrów, delikatnie rozbić, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odstawić na ok. 15 minut do lodówki, wyjąć, odsączyć z wody.
Jajka wymieszać z mąką, ziołami, solą i pieprzem. Kotlety maczać w masie jajecznej, smażyć na złoto w głębokim tłuszczu, odsączyć na ręczniku papierowym, odłożyć do naczynia żaroodpornego.
Przed podaniem kotlety podpiec w piekarniku, ok. 5-10 minut w temp. ok. 180oC, posypać zieleniną.
Do ciasta możesz dodać nie tylko świeże, ale i suszone zioła – rozmaryn, cząber. Kotlety podawaj z ziemniakami lub kaszą.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium