Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki sposób na drugie danie lub jak kto woli na kolację
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2422
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4575
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1667
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 514
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2422
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4575
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1667
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 514
Składniki
Schab kroimy w plastry, lekko je rozbijamy. Solimy, obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron przez 10 minut. Następnie wkrawamy cebulę i drobno posiekany czosnek. Ziarna pieprzu (około poł łyżki) rozdrabniamy, cukinię kroimy w dużą kostkę lub półplasterki i wrzucamy do mięsa. Przyprawiamy imbirem, podlewamy wodą i przykrywamy, dusimy 10-15 minut. Odkrywamy aby nieco wody odparowało i ewentualnie przyprawiamy jeszcze do smaku. Podajemy z tym - na co mamy ochote. Smacznego