Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki sposób na drugie danie lub jak kto woli na kolację
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 251
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 191
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2685
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 251
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 191
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2685
Składniki
Schab kroimy w plastry, lekko je rozbijamy. Solimy, obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron przez 10 minut. Następnie wkrawamy cebulę i drobno posiekany czosnek. Ziarna pieprzu (około poł łyżki) rozdrabniamy, cukinię kroimy w dużą kostkę lub półplasterki i wrzucamy do mięsa. Przyprawiamy imbirem, podlewamy wodą i przykrywamy, dusimy 10-15 minut. Odkrywamy aby nieco wody odparowało i ewentualnie przyprawiamy jeszcze do smaku. Podajemy z tym - na co mamy ochote. Smacznego