Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki sposób na drugie danie lub jak kto woli na kolację
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6954
Polecam.
Odsłon: 107
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5253
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2365
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6954
Polecam.
Odsłon: 107
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5253
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2365
Składniki
Schab kroimy w plastry, lekko je rozbijamy. Solimy, obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron przez 10 minut. Następnie wkrawamy cebulę i drobno posiekany czosnek. Ziarna pieprzu (około poł łyżki) rozdrabniamy, cukinię kroimy w dużą kostkę lub półplasterki i wrzucamy do mięsa. Przyprawiamy imbirem, podlewamy wodą i przykrywamy, dusimy 10-15 minut. Odkrywamy aby nieco wody odparowało i ewentualnie przyprawiamy jeszcze do smaku. Podajemy z tym - na co mamy ochote. Smacznego