Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab z jarzynką z dyni i szałwii"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 476
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 476
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Ostrym czubkiem noża zrób w mięsie kilkanaście małych dziurek (na głęb. ok. 3 cm). Powtykaj w nie kawałki czosnku i igiełki rozmarynu. Przypraw mięso do smaku, następnie owiń plastrami szynki, tak aby dokładnie je pokryły. Dodatkowo możesz obwiązać mięso sznurkiem.
Rozgrzej piekarnik do 130 st. C. Olej rozgrzej na patelni. Obsmaż na nim schab, obracając (po 3-4 minuty z każdej strony). Następnie przełóż mięso do formy i piecz w piekarniku 60 minut (lub dłużej, jeśli wolisz mięso bardziej wypieczone). Wyjmij z piekarnika, przykryj folią na 30 minut, aby doszło.
Zwiększ temperaturę w piekarniku do 200 st. C. Wymieszaj kawałki dyni z listkami szałwii i oliwą. Piecz 30 minut. Wyjmij dynię z piekarnika, dodaj orzechy, wymieszaj.
Połącz w formie mięso z dynią i wstaw do piekarnika jeszcze na 5 minut, aby się podgrzało, a smaki się wymieszały.Źródło: Olivia