Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab z sherry według przepisu siostry Anastazji"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34612
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 882
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 153
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3774
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34612
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 882
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 153
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3774
Składniki
Cebule pokroić w krążki i podsmażyć na maśle. Śliwki moczyć w przegotowanej wodzie 30 minut. Mięso pokroić w plastry, rozbić, posolić, obtoczyć w mące pszennej i obsmażyć na maśle.
Dno naczynia przykryć połową podsmażonej cebuli, ułożyć plastry mięsa i resztę cebuli. Na wierzch ułożyć osączone śliwki. Zalać wodą po śliwkach (mięso i śliwki powinny być zanurzone). Zapiekać 25 minut w temp. 180°C. Na 2 minuty przed końcem zapiekania podlać winem.
CZAS: około godziny
Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga specjałów Siostry Anastazji”Źródło: Dobry Tydzień