Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab z sherry według przepisu siostry Anastazji"
Łazanki w nieco lżejszej wersji, z mięsem z indyka. Do tego młoda kapusta, ka...
Odsłon: 193
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 1750
Pyszne pulchne domowe racuchy z truskawkami , szybkie do przygotowania ideal...
Odsłon: 624
Łazanki w nieco lżejszej wersji, z mięsem z indyka. Do tego młoda kapusta, ka...
Odsłon: 193
Pyszny i łatwy do zrobienia deser jogurtowy. Można go przyrządzić również z i...
Odsłon: 1750
Pyszne pulchne domowe racuchy z truskawkami , szybkie do przygotowania ideal...
Odsłon: 624
Składniki
Cebule pokroić w krążki i podsmażyć na maśle. Śliwki moczyć w przegotowanej wodzie 30 minut. Mięso pokroić w plastry, rozbić, posolić, obtoczyć w mące pszennej i obsmażyć na maśle.
Dno naczynia przykryć połową podsmażonej cebuli, ułożyć plastry mięsa i resztę cebuli. Na wierzch ułożyć osączone śliwki. Zalać wodą po śliwkach (mięso i śliwki powinny być zanurzone). Zapiekać 25 minut w temp. 180°C. Na 2 minuty przed końcem zapiekania podlać winem.
CZAS: około godziny
Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga specjałów Siostry Anastazji”Źródło: Dobry Tydzień
Przepisy Wędliny
Wędliny
Gulasz angielski
Wędliny
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Wędliny
Schab w marynacie na kanapki
Wędliny
Kiełbasa wieprzowa z zielonym pieprzem.
Gulasz angielski
Gulasz angielski znany jest w Polsce przede wszystkim jako konserwa idealna n...
Odsłon: 20878
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Jest bardzo smaczną, drobno rozdrobnioną, szybką do wykonania białą kiełbasą...
Odsłon: 1606