Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab z sherry według przepisu siostry Anastazji"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 390
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 170
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 116
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 161
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 390
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 170
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 116
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 161
Składniki
Cebule pokroić w krążki i podsmażyć na maśle. Śliwki moczyć w przegotowanej wodzie 30 minut. Mięso pokroić w plastry, rozbić, posolić, obtoczyć w mące pszennej i obsmażyć na maśle.
Dno naczynia przykryć połową podsmażonej cebuli, ułożyć plastry mięsa i resztę cebuli. Na wierzch ułożyć osączone śliwki. Zalać wodą po śliwkach (mięso i śliwki powinny być zanurzone). Zapiekać 25 minut w temp. 180°C. Na 2 minuty przed końcem zapiekania podlać winem.
CZAS: około godziny
Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga specjałów Siostry Anastazji”Źródło: Dobry Tydzień