Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab ze skórką"
Nacinam skórę w pasy co ok. 1/2 cm. Umieszczam schab skórą do dołu w brytfance i wlewam wrzątek (tyle, by przy- krył skórę). Piekę w nagrzanym do 230°C piekarniku 20 minut.
Wyjmuję, skórę przecieram solą pomiędzy nacięciami, a potem smaruję mięso pieprzem i solą. Odlewam trochę wody z naczynia, przyda się do sosu. Wkładam pieczeń skórą do góry, wtykam liście laurowe. Piekę w 230°C przez 30 min.
Zmniejszam temperaturę do 160°C. W schab wciskam termometr do mięsa i piekę jeszcze 30 min. Mięso ma mieć mieć 60°C. Jeżeli skórka nie jest chrupiąca, przełączam piekarnik na grill i dopiekam ok. 5 minut. Wyjmuję, owijam mięso (nie skórę!) folią aluminiową, odstawiam na 20 min.Źródło: Kobieta i życie
SMAK I ZAPACH POMARAŃCZY W SAM RAZ DO ŚWIĄTECZNYCH WYPIEKÓW
Odsłon: 19834
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7824
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2116
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30007
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5036
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7824
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2116
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30007
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5036
Składniki
Nacinam skórę w pasy co ok. 1/2 cm. Umieszczam schab skórą do dołu w brytfance i wlewam wrzątek (tyle, by przy- krył skórę). Piekę w nagrzanym do 230°C piekarniku 20 minut.
Wyjmuję, skórę przecieram solą pomiędzy nacięciami, a potem smaruję mięso pieprzem i solą. Odlewam trochę wody z naczynia, przyda się do sosu. Wkładam pieczeń skórą do góry, wtykam liście laurowe. Piekę w 230°C przez 30 min.
Zmniejszam temperaturę do 160°C. W schab wciskam termometr do mięsa i piekę jeszcze 30 min. Mięso ma mieć mieć 60°C. Jeżeli skórka nie jest chrupiąca, przełączam piekarnik na grill i dopiekam ok. 5 minut. Wyjmuję, owijam mięso (nie skórę!) folią aluminiową, odstawiam na 20 min.Źródło: Kobieta i życie
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1680
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2364