Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab ze szpinakiem"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1231
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 168
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 472
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1231
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 168
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 472
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Schab umyj, wytrzyj, ew. oczyść z białych błonek. Natrzyj solą, pieprzem i obranym, przeciśniętym czosnkiem. Natkę pietruszki opłucz, posiekaj, dodaj do mleka. Zanurz w tym schab i schowaj do lodówki, najlepiej na całą noc.
Następnego dnia przygotuj nadzienie. Szpinak przełóż na durszlak i bardzo dokładnie opłucz go pod strumieniem zimnej bieżącej wody. Pozostaw, by ociekł. Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej z masłem. Zeszklij cebulę z czosnkiem.
Dodaj szpinak i smaż chwilę, aż listki zmiękną i odparuje cały płyn. Wtedy dołóż pokruszoną fetę, wszystko przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj i dobrze wystudź nadzienie.
Mięso wyjmij z marynaty, wytrzyj ręcznikiem papierowym. Natnij wzdłuż tak, by dało się je rozłożyć jak książkę. Przykryj mięso kawałkiem folii spożywczej i rozbij je tłuczkiem na jak największy płat (uważaj, by go nie podziurawić.)
Na mięsie rozłóż nadzienie, zwiń ciasno roladę, obwiąż ją sznurkiem. Podlej bulionem i piecz 1,5 godz. w 190 st. Sos zagęść śmietaną. Pieczeń serwuj np. z potrawką makaronowo-warzywną.Źródło: Tina