Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schabowe marynowane w pieprzu"
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 4441
To sałatka na szybko. Smaczna i pożywna.
Odsłon: 121
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 4441
To sałatka na szybko. Smaczna i pożywna.
Odsłon: 121
Składniki
Ziarenka kolorowego pieprzu grubo utłucz w moździerzu. Cytrynę polej wrzątkiem, wytrzyj do sucha, zetrzyj z niej skórkę (tylko żółtą część, biała jest gorzka i mogłaby popsuć smak potrawy). Następnie cytrynę przekrój na pół i wyciśnij sok. Kotlety opłucz, osusz.
Natrzyj je kolorowym pieprzem i posyp skórką z cytryny. Potem mięso skrop olejem. Odłóż w chłodne miejsce na ok. 2 godziny. W tym czasie dymki oczyść, opłucz, pokrój na kawałeczki. Pomidory umyj, potnij na cząstki, usuń środki z pestkami, miąższ pokrój w kosteczkę.
Czosnek obierz, posiekaj albo przeciśnij przez praskę. Posmaruj nim kotlety. Mięso włóż na mocno rozgrzaną patelnię. Smaż po 4-6 minut z każdej strony. Pod koniec smażenia kotlety posyp solą. Zdejmij je i trzymaj w cieple.
Na patelnię włóż pokrojone dymki oraz pomidory. Warzywa duś przez 5 minut. Od czasu do czasu zamieszaj. Jarzynkę skrop sokiem z cytryny. Przypraw do smaku szczyptą cukru, solą oraz białym pieprzem. Na patelnię z warzywami ponownie włóż kotlety.
Smaż razem chwilę. Mięso z jarzynką podawaj od razu po przygotowaniu, np. z ryżem ugotowanym na sypko.Źródło: Tina