Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schabowe w ziołowym płaszczyku"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1331
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25157
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1331
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25157
Składniki
Schab umyj, wytrzyj do sucha. Mięso pokrój na 4 plasterki. Każdy osobno włóż do dużej foliowej torebki i mocno rozbij tłuczkiem. Dzięki temu nie uszkodzisz włókien mięsa. Potem kotlety wyjmij z torebek. Skrop sokiem z cytryny. Posyp solą oraz pieprzem. Odłóż na bok. Natkę i rzeżuchę opłucz, osusz, zioła drobniutko posiekaj. Jajka wbij na głęboki talerz, roztrzep widelcem.
Na drugim talerzu wymieszaj tartą bułkę, posiekane migdały i zioła. Kotlety oprósz mąką, zanurz w jajkach, potem panieruj je w bułce z migdałami i ziołami. Panierkę dociśnij do mięsa.
Na patelni rozgrzej olej z dodatkiem masła. Włóż kotlety i usmaż je na rumiano z obu stron. Gotowe sznycle serwuj z grubym makaronem oraz sezonowymi warzywami.
ok. 25 minut, 1 porcja 380 kcalŹródło: Tina