Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schabowe w ziołowym płaszczyku"
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72347
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 529
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15574
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3405
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72347
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 529
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15574
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3405
Składniki
Schab umyj, wytrzyj do sucha. Mięso pokrój na 4 plasterki. Każdy osobno włóż do dużej foliowej torebki i mocno rozbij tłuczkiem. Dzięki temu nie uszkodzisz włókien mięsa. Potem kotlety wyjmij z torebek. Skrop sokiem z cytryny. Posyp solą oraz pieprzem. Odłóż na bok. Natkę i rzeżuchę opłucz, osusz, zioła drobniutko posiekaj. Jajka wbij na głęboki talerz, roztrzep widelcem.
Na drugim talerzu wymieszaj tartą bułkę, posiekane migdały i zioła. Kotlety oprósz mąką, zanurz w jajkach, potem panieruj je w bułce z migdałami i ziołami. Panierkę dociśnij do mięsa.
Na patelni rozgrzej olej z dodatkiem masła. Włóż kotlety i usmaż je na rumiano z obu stron. Gotowe sznycle serwuj z grubym makaronem oraz sezonowymi warzywami.
ok. 25 minut, 1 porcja 380 kcalŹródło: Tina