Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schabowe z farszem z serka i suszonych pomidorów"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8654
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8654
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Pomidory suszone kroję w kosteczkę. Schab cienko rozbijam, oprószam solą i pieprzem. Na każdym plastrze mięsa rozsmarowuję czubatą łyżeczkę ziołowego serka, posypuję pomidorami i ciasno zwijam plastry w roladki.
Roladki panieruję kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju, na rumiano ze wszystkich stron. Pod koniec smażenia zmniejszam ogień, a patelnię na kilka minut przykrywam pokrywką, aby roladki doszły w środku.
40 min • Porcja 320 kcal • Koszt porcji 2,20 zł • Przepis na 6 porcji.
<strong>Małgorzata Pankiewicz z Gowina</strong>Źródło: Kobieta i życie