Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schabowe z jabłkami i porem"
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 622
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 814
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 390
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 622
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 814
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 390
Składniki
Umyte pory kroimy w krążki, a jabłka w ćwiartki, z których usuwamy pestki. Owoce posypujemy majerankiem i skrapiamy sokiem z cytryny.
Kotlety schabowe myjemy, a następnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Rozgrzewamy 20 g masła z odrobiną oleju i smażymy mięso na jasnozłoty kolor. Doprawiamy pieprzem i solą.
Cebulę kroimy w półplastry i smażymy na pozostałym maśle. Dodajemy pory i jabłka, wlewamy bulion warzywny, sok jabłkowy, doprawiamy odrobiną cukru i gotujemy 5–10 minut.
Kotlety schabowe przekładamy do warzyw i jabłek, doprawiamy pieprzem, solą, suszonym majerankiem i dusimy jeszcze kilka minut, żeby odparował nadmiar płynu. Na koniec całość zaprawiamy śmietaną i gotujemy jeszcze na wolnym ogniu 3–4 minuty.
Potrawę podajemy z ziemniakami, kaszą lub pełnoziarnistym pieczywem.Źródło: Rewia
Przepisy Wędliny
Wędliny
Pieczeń z szynki wieprzowej
Wędliny
Kaczka faszerowana na kanapki
Wędliny
Pieczeń rzymska z jajkiem
Wędliny
Rolada z udźca z indyka
Pieczeń z szynki wieprzowej
Pieczeń z szynki wieprzowej to danie o wielu zastosowaniach. Może być głównym...
Odsłon: 16049
Kaczka faszerowana na kanapki
Uwielbiam wędliny z drobiu i kaczki, w domu można odtworzyć smak ulubionych w...
Odsłon: 219