Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schabowe z sałatką ziemniaczaną"
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 5470
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 105
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 87
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 5470
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 105
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 87
Składniki
Ziemniaki dokładnie wyszoruj. Gotuj w mundurkach, w posolonej wodzie ok. 20 minut. Odcedź, przestudź, polewając zimną wodą, obierz z łupinek i odłóż do wystudzenia. Cebulę obierz, pokrój w cienkie półplasterki lub w kostkę, wymieszaj z bulionem i octem.
Przypraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Zalewę zagotuj. Zdejmij z ognia i wymieszaj z 4 łyżkami oleju. Zimne ziemniaki pokrój w plasterki, zalej przygotowaną zalewą i marynuj około 30 minut. Ogórek umyj, wraz ze skórką potnij w słupki. Pomidorki opłucz, wytrzyj, podziel na połówki. Oliwki osącz z zalewy.
Mięso umyj, osusz, rozbij tłuczkiem. Sznycle posyp solą i pieprzem. Na talerz wbij jajko, roztrzep je widelcem. Na drugi talerz wsyp mąkę, a na trzeci tartą bułkę.
Kotlety kolejno panieruj w mące, jajku i tartej bułce. Na patelni rozgrzej pozostały olej. Włóż 4 sznycle i smaż je po 4 minuty z każdej strony. Potem usmaż pozostałe kotlety. Osącz je z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Zamarynowane ziemniaki wymieszaj z rozdrobnionym warzywami i oliwkami. Majonez połącz ze śmietaną. Sałatkę przypraw. Wymieszaj z sosem majonezowym. Obłóż sznycle. Udekoruj.
ok. 1 godziny i 15 minut . 1 porcja 640 kcal.Źródło: Tina