Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Soczyste kotlety schabowe"
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 196
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 179
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezon...
Odsłon: 19161
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 196
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 179
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezon...
Odsłon: 19161
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 88
Składniki
Schab oczyść, opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, a następnie pokrój na kotlety. Lekko je rozbij. Natkę opłucz, posiekaj. Obierz i zetrzyj na tarce kawałek korzenia imbiru. Chili opłucz, osusz, przekrój na pół. Usuń pestki, posiekaj.
W misce wymieszaj miód, słodki sos chili oraz sos sojowy. Dodaj sok z połowy cytryny, imbir, chili i natkę. Włóż kotlety, przykryj i odstaw na 60 min do lodówki.
Kotlety wyjmij z marynaty, ułóż na ruszcie grilla i opiecz z dwóch stron na złoty kolor. Następnie zdejmij je z rusztu. Ruszt przykryj podwójnie złożoną folią aluminiową. Ponownie ułóż kotlety, polej resztą marynaty. Dopiekaj, obracając, 10-15 min.
czas ok. 25 min; porcja – 260 kcal, cena 3,80 złŹródło: Świat kobiety