Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Soczyste kotlety schabowe"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118266
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8451
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3121
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2194
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1563
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118266
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8451
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3121
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2194
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1563
Składniki
Schab oczyść, opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, a następnie pokrój na kotlety. Lekko je rozbij. Natkę opłucz, posiekaj. Obierz i zetrzyj na tarce kawałek korzenia imbiru. Chili opłucz, osusz, przekrój na pół. Usuń pestki, posiekaj.
W misce wymieszaj miód, słodki sos chili oraz sos sojowy. Dodaj sok z połowy cytryny, imbir, chili i natkę. Włóż kotlety, przykryj i odstaw na 60 min do lodówki.
Kotlety wyjmij z marynaty, ułóż na ruszcie grilla i opiecz z dwóch stron na złoty kolor. Następnie zdejmij je z rusztu. Ruszt przykryj podwójnie złożoną folią aluminiową. Ponownie ułóż kotlety, polej resztą marynaty. Dopiekaj, obracając, 10-15 min.
czas ok. 25 min; porcja – 260 kcal, cena 3,80 złŹródło: Świat kobiety