Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Soczyste kotlety schabowe"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8080
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1167
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9851
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4532
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 542
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8080
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1167
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9851
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4532
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 542
Składniki
Schab oczyść, opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, a następnie pokrój na kotlety. Lekko je rozbij. Natkę opłucz, posiekaj. Obierz i zetrzyj na tarce kawałek korzenia imbiru. Chili opłucz, osusz, przekrój na pół. Usuń pestki, posiekaj.
W misce wymieszaj miód, słodki sos chili oraz sos sojowy. Dodaj sok z połowy cytryny, imbir, chili i natkę. Włóż kotlety, przykryj i odstaw na 60 min do lodówki.
Kotlety wyjmij z marynaty, ułóż na ruszcie grilla i opiecz z dwóch stron na złoty kolor. Następnie zdejmij je z rusztu. Ruszt przykryj podwójnie złożoną folią aluminiową. Ponownie ułóż kotlety, polej resztą marynaty. Dopiekaj, obracając, 10-15 min.
czas ok. 25 min; porcja – 260 kcal, cena 3,80 złŹródło: Świat kobiety