Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Świąteczny schab z bakaliami"
Bigos świąteczny ugotowany ze świeżej i kiszonej kapusty z golonką, pieczarka...
Odsłon: 2439
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 556
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 548
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 362
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 556
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 548
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 362
Składniki
35 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji ok. 2,70 zł • Przepis na 8-10 porcji
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Mięso płuczę i dokładnie osuszam. Następnie nacinam je wzdłuż w pięciu miejscach – każdy „rowek” powinien mieć ok. 2-2,5 cm głębokości. Tak przygotowane mięso oprószam solą i pieprzem.
W przygotowane nacięcia wkładam bakalie – ja zrobiłam 2 rzędy śliwkowe, 2 morelowe i jeden figowy. Po nałożeniu owoców mięso dokładnie obwiązuję sznurkiem spożywczym, dość gęsto, by owoce w trakcie pieczenia nie wysunęły się na wierzch.
Przewiązany sznurkiem schab układam w naczyniu żaroodpornym. Miód mieszam z olejem. Otrzymaną mieszaniną smaruję dokładnie mięso. Schab podlewam winem i wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę około 80 minut w 190°C.Źródło: Kobieta i życie
Przepisy Wędliny
Wędliny
Pieczeń z szynki wieprzowej
Wędliny
Kaczka faszerowana na kanapki
Wędliny
Pieczeń rzymska z jajkiem
Wędliny
Rolada z udźca z indyka
Pieczeń z szynki wieprzowej
Pieczeń z szynki wieprzowej to danie o wielu zastosowaniach. Może być głównym...
Odsłon: 15113
Kaczka faszerowana na kanapki
Uwielbiam wędliny z drobiu i kaczki, w domu można odtworzyć smak ulubionych w...
Odsłon: 206