Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szybkie bitki schabowe w sosie śliwkowym"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1564
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1322
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1385
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1302
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1564
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1322
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1385
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1302
Składniki
Schab kroję na porcje i rozbijam tłuczkiem. Oprószam z dwóch stron solą oraz pieprzem.
Na patelni rozgrzewam masło. Układam plastry schabu i obsmażam je na rumiano z obu stron.
Ze śliwek usuwam pestki. Owoce kroję na cząstki, dodaję do schabu. Mięso podlewam wodą. Duszę ok. 10 min. Zalewam mięso śmietaną, duszę 4-5 min, aż sos zgęstnieje. Doprawiam do smaku.
Bitki podaję z ryżem. Pyszne nie tylko na obiad, lecz także na przyjęcia. I, co ważne, bardzo szybko się je robi. Katarzyna Jaworek z Mętkowa
35 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 2,50 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie