Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szynka duszona we włoszczyźnie"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10395
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4247
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423525
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10395
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4247
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423525
Składniki
Szynkę myję, osuszam papierowym ręcznikiem i nacieram ze wszystkich stron solą, czarnym pieprzem, majerankiem oraz lubczykiem. Mięso obsmażam na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym.
Szynkę przekładam do garnka, wlewam gorący bulion (mięso powinno być całkiem przykryte). Dodaję obraną cebulę i czosnek. Duszę na małym ogniu ok. 1 godz.
Warzywa myję, oczyszczam i kroję: marchewki i pietruszki w plasterki, a seler i paprykę – w kostkę. Z garnka wyjmuję cebulę i czosnek. Wkładam pokrojone warzywa i dalej duszę, aż mięso będzie miękkie (ok. 30 min). Sos z warzywami ew. doprawiam do smaku (część można zmiksować).Źródło: Tina