Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szynka duszona we włoszczyźnie"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4287
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2569
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3250
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11237
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4287
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2569
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3250
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11237
Składniki
Szynkę myję, osuszam papierowym ręcznikiem i nacieram ze wszystkich stron solą, czarnym pieprzem, majerankiem oraz lubczykiem. Mięso obsmażam na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym.
Szynkę przekładam do garnka, wlewam gorący bulion (mięso powinno być całkiem przykryte). Dodaję obraną cebulę i czosnek. Duszę na małym ogniu ok. 1 godz.
Warzywa myję, oczyszczam i kroję: marchewki i pietruszki w plasterki, a seler i paprykę – w kostkę. Z garnka wyjmuję cebulę i czosnek. Wkładam pokrojone warzywa i dalej duszę, aż mięso będzie miękkie (ok. 30 min). Sos z warzywami ew. doprawiam do smaku (część można zmiksować).Źródło: Tina