Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szynka duszona we włoszczyźnie"
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 540
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 1545
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 747
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1485
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 540
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 1545
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 747
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1485
Składniki
Szynkę myję, osuszam papierowym ręcznikiem i nacieram ze wszystkich stron solą, czarnym pieprzem, majerankiem oraz lubczykiem. Mięso obsmażam na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym.
Szynkę przekładam do garnka, wlewam gorący bulion (mięso powinno być całkiem przykryte). Dodaję obraną cebulę i czosnek. Duszę na małym ogniu ok. 1 godz.
Warzywa myję, oczyszczam i kroję: marchewki i pietruszki w plasterki, a seler i paprykę – w kostkę. Z garnka wyjmuję cebulę i czosnek. Wkładam pokrojone warzywa i dalej duszę, aż mięso będzie miękkie (ok. 30 min). Sos z warzywami ew. doprawiam do smaku (część można zmiksować).Źródło: Tina