Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szynka duszona we włoszczyźnie"
Uwielbiam marchewkę na ciepło. Tym razem postanowiłam przygotować ją z delika...
Odsłon: 10218
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 72
Dzisiaj przepis na pyszne naleśniki na krokiety. Ciasto bardzo łatwe w przygo...
Odsłon: 259
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 129
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 72
Dzisiaj przepis na pyszne naleśniki na krokiety. Ciasto bardzo łatwe w przygo...
Odsłon: 259
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 129
Składniki
Szynkę myję, osuszam papierowym ręcznikiem i nacieram ze wszystkich stron solą, czarnym pieprzem, majerankiem oraz lubczykiem. Mięso obsmażam na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym.
Szynkę przekładam do garnka, wlewam gorący bulion (mięso powinno być całkiem przykryte). Dodaję obraną cebulę i czosnek. Duszę na małym ogniu ok. 1 godz.
Warzywa myję, oczyszczam i kroję: marchewki i pietruszki w plasterki, a seler i paprykę – w kostkę. Z garnka wyjmuję cebulę i czosnek. Wkładam pokrojone warzywa i dalej duszę, aż mięso będzie miękkie (ok. 30 min). Sos z warzywami ew. doprawiam do smaku (część można zmiksować).Źródło: Tina
Przepisy Wędliny
Wędliny
Pieczeń marmurek
Wędliny
Biała kiełbasa z dziczyzny do świątecznego barszczu
Wędliny
Pieczeń ze schabu
Wędliny
Swojska karkówka w ziołach
Pieczeń marmurek
Dania, które można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno często goszczą na n...
Odsłon: 2317
Biała kiełbasa z dziczyzny do świątecznego barszczu
Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć barszczu z dodatkiem białej kiełbasy...
Odsłon: 41