Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1437
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1599
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1437
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1599
Składniki
Szynkę opłucz, osusz. Wymieszaj oliwę z: solą, pieprzem, słodką papryką, majerankiem i gałką. Mięso natrzyj przygotowaną pastą i włóż do lodówki na ok. 12 godzin.
Zamarynowaną szynkę obsmaż na oleju ze wszystkich stron. Paprykę i seler naciowy oczyść, opłucz. Warzywa pokrój na kawałeczki, dołóż do mięsa. Chwilę razem podsmaż. Potem podlej bulionem. Duś pod przykryciem około 90 minut. Szynkę wyjmij.
Sos zagęść mąką wymieszaną z odrobiną wody. Przypraw do smaku. Podawaj razem z mięsem.
<strong>Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Naj