Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 139
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1841
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14544
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19603
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 139
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1841
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14544
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19603
Składniki
Szynkę opłucz, osusz. Wymieszaj oliwę z: solą, pieprzem, słodką papryką, majerankiem i gałką. Mięso natrzyj przygotowaną pastą i włóż do lodówki na ok. 12 godzin.
Zamarynowaną szynkę obsmaż na oleju ze wszystkich stron. Paprykę i seler naciowy oczyść, opłucz. Warzywa pokrój na kawałeczki, dołóż do mięsa. Chwilę razem podsmaż. Potem podlej bulionem. Duś pod przykryciem około 90 minut. Szynkę wyjmij.
Sos zagęść mąką wymieszaną z odrobiną wody. Przypraw do smaku. Podawaj razem z mięsem.
<strong>Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Naj