Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 41
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 177
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 41
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 177
Składniki
Szynkę opłucz, osusz. Wymieszaj oliwę z: solą, pieprzem, słodką papryką, majerankiem i gałką. Mięso natrzyj przygotowaną pastą i włóż do lodówki na ok. 12 godzin.
Zamarynowaną szynkę obsmaż na oleju ze wszystkich stron. Paprykę i seler naciowy oczyść, opłucz. Warzywa pokrój na kawałeczki, dołóż do mięsa. Chwilę razem podsmaż. Potem podlej bulionem. Duś pod przykryciem około 90 minut. Szynkę wyjmij.
Sos zagęść mąką wymieszaną z odrobiną wody. Przypraw do smaku. Podawaj razem z mięsem.
<strong>Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Naj