Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szynka w koszyczku"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1208
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 151
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1208
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 151
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Do garnka włóż umyte mięso, obraną, przekrojoną na pół cebulę, listki laurowe oraz ziarenka pieprzu i ziela angielskiego. Wsyp 1 łyżeczkę soli, zalej wodą i gotuj ok. 60 min. Wyjmij i wystudź.
Z kapusty zdejmij liście, opłucz pod bieżącą wodą. W garnku zagotuj wodę z 1 łyżeczki soli. Włóż partiami liście kapusty (po 2-3 sztuki) na ok. 5 min. Następnie schłodź je zimną wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem zetnij z liści twarde zgrubienia. Liście kapusty rozłóż na blacie tak, by na siebie nachodziły. Ułóż na nich mięso i owiń je liśćmi.
Na stolnicę lub blat przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, biały ser, olej, mleko oraz 1 łyżeczki soli. Zagnieć gładkie ciasto. Rozwałkuj je na prostokąt i specjalnym wałeczkiem wytnij kratkę. Ciastem owiń szynkę. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Piecz 50-60 min w temp. 180°C. Rada: Jeśli nie masz wałeczka do robienia kratki, z rozwałkowanego ciasta ostrym nożem wytnij cienkie paski i ułóż je na mięsie.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 390 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie