Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22673
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15023
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44985
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 674
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 774
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22673
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15023
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44985
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 674
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 774
Składniki
Miód wymieszaj z musztardą. Połową glazury posmaruj szynkę. Mięso oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Odłóż na godzinę w chłodne miejsce.
Brytfankę wyłóż folią aluminiową, zostawiając duży zapas (żeby folii wystarczyło potem do owinięcia mięsa). Folię posmaruj tłuszczem. Włóż szynkę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C.
Kiedy mięso się zrumieni, wlej wino i bulion. Szynkę przykryj wystającą folią. Ponakłuwaj ją widelcem.
Zmniejsz temperaturę do 180°C. Piecz 45 minut, odwiń folię, przewróć mięso i posmaruj resztą glazury. Piecz jeszcze 15 minut.Źródło: Naj