Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1189
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 221
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2233
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4297
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1189
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 221
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2233
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4297
Składniki
Miód wymieszaj z musztardą. Połową glazury posmaruj szynkę. Mięso oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Odłóż na godzinę w chłodne miejsce.
Brytfankę wyłóż folią aluminiową, zostawiając duży zapas (żeby folii wystarczyło potem do owinięcia mięsa). Folię posmaruj tłuszczem. Włóż szynkę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C.
Kiedy mięso się zrumieni, wlej wino i bulion. Szynkę przykryj wystającą folią. Ponakłuwaj ją widelcem.
Zmniejsz temperaturę do 180°C. Piecz 45 minut, odwiń folię, przewróć mięso i posmaruj resztą glazury. Piecz jeszcze 15 minut.Źródło: Naj