Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka w miodzie"
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 86
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 23698
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 86
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 23698
Składniki
Miód wymieszaj z musztardą. Połową glazury posmaruj szynkę. Mięso oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Odłóż na godzinę w chłodne miejsce.
Brytfankę wyłóż folią aluminiową, zostawiając duży zapas (żeby folii wystarczyło potem do owinięcia mięsa). Folię posmaruj tłuszczem. Włóż szynkę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C.
Kiedy mięso się zrumieni, wlej wino i bulion. Szynkę przykryj wystającą folią. Ponakłuwaj ją widelcem.
Zmniejsz temperaturę do 180°C. Piecz 45 minut, odwiń folię, przewróć mięso i posmaruj resztą glazury. Piecz jeszcze 15 minut.Źródło: Naj
Przepisy Wędliny
Wędliny
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Wędliny
Schab w marynacie na kanapki
Wędliny
Kiełbasa wieprzowa z zielonym pieprzem.
Wędliny
Domowa kaszanka na grilla
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Jest bardzo smaczną, drobno rozdrobnioną, szybką do wykonania białą kiełbasą...
Odsłon: 824
Schab w marynacie na kanapki
Przepyszny kawał mięcha idealny na kanapki. Tak przygotowany schab to sprawdz...
Odsłon: 200