Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 142
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 186
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 945
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3053
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 271
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 142
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 186
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 945
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3053
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 271
Składniki
Miód wymieszaj z musztardą. Połową glazury posmaruj szynkę. Mięso oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Odłóż na godzinę w chłodne miejsce.
Brytfankę wyłóż folią aluminiową, zostawiając duży zapas (żeby folii wystarczyło potem do owinięcia mięsa). Folię posmaruj tłuszczem. Włóż szynkę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C.
Kiedy mięso się zrumieni, wlej wino i bulion. Szynkę przykryj wystającą folią. Ponakłuwaj ją widelcem.
Zmniejsz temperaturę do 180°C. Piecz 45 minut, odwiń folię, przewróć mięso i posmaruj resztą glazury. Piecz jeszcze 15 minut.Źródło: Naj