Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1319
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1319
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Składniki
Miód wymieszaj z musztardą. Połową glazury posmaruj szynkę. Mięso oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Odłóż na godzinę w chłodne miejsce.
Brytfankę wyłóż folią aluminiową, zostawiając duży zapas (żeby folii wystarczyło potem do owinięcia mięsa). Folię posmaruj tłuszczem. Włóż szynkę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C.
Kiedy mięso się zrumieni, wlej wino i bulion. Szynkę przykryj wystającą folią. Ponakłuwaj ją widelcem.
Zmniejsz temperaturę do 180°C. Piecz 45 minut, odwiń folię, przewróć mięso i posmaruj resztą glazury. Piecz jeszcze 15 minut.Źródło: Naj