Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka w papilotach"
Doskonały dodatek do dań głównych. Można łączyć je z pieczonym mięsem, warzy...
Odsłon: 1108
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 110
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 153
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 110
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 153
Składniki
Mięso opłucz pod bieżącą wodą. Osusz i pokrój w poprzek włókien na 4 plastry. Zbij je tłuczkiem zwilżonym wodą. Uformuj owalne kotlety. Ząbki czosnku przekrój na pół, natrzyj mięso. Skrop je sokiem z cytryny i sosem, posyp pieprzem. Odstaw na 30 min.
Papryki umyj, oczyść, pokrój w kostkę. Posiekaj koperek i dymkę. Imbir zetrzyj na tarce o drobnych ocz kach. Rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć paprykę i imbir, smaż 1-2 minuty, posól, domieszaj zieleninę oraz sezam.
Mięso podsmaż. Ułóż na lekko natłuszczonym pergaminie, posyp jarzynką, zwiń i piecz ok. 10 minut.Źródło: Naj
Przepisy Wędliny
Wędliny
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Wędliny
Schab w marynacie na kanapki
Wędliny
Kiełbasa wieprzowa z zielonym pieprzem.
Wędliny
Domowa kaszanka na grilla
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Jest bardzo smaczną, drobno rozdrobnioną, szybką do wykonania białą kiełbasą...
Odsłon: 854
Schab w marynacie na kanapki
Przepyszny kawał mięcha idealny na kanapki. Tak przygotowany schab to sprawdz...
Odsłon: 203