Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka w papilotach"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1528
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 744
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1528
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 744
Składniki
Mięso opłucz pod bieżącą wodą. Osusz i pokrój w poprzek włókien na 4 plastry. Zbij je tłuczkiem zwilżonym wodą. Uformuj owalne kotlety. Ząbki czosnku przekrój na pół, natrzyj mięso. Skrop je sokiem z cytryny i sosem, posyp pieprzem. Odstaw na 30 min.
Papryki umyj, oczyść, pokrój w kostkę. Posiekaj koperek i dymkę. Imbir zetrzyj na tarce o drobnych ocz kach. Rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć paprykę i imbir, smaż 1-2 minuty, posól, domieszaj zieleninę oraz sezam.
Mięso podsmaż. Ułóż na lekko natłuszczonym pergaminie, posyp jarzynką, zwiń i piecz ok. 10 minut.Źródło: Naj