Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka w przyprawie gyros"
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2260
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38663
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1353
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2260
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38663
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1353
Składniki
Mięso umyj i osusz. Ostrym nożem nakłuj skórę kilka razy. Obierz czosnek, ząbki pokrój na mniejsze kawałki i wciśnij w nakłucia.
Wymieszaj gyros, paprykę, ok. łyżeczki soli, 2 łyżeczki pieprzu, sporą szczyptę gałki z 3-4 łyżkami oleju. Nasmaruj dokładnie szynkę. Włóż ją do naczynia żaroodpornego i wstaw na lodówki na minimum 12 godzin.
Zamarynowaną szynkę włóż do piekarnika nagrzanego do 200°C, piecz przez 35 minut. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz przez kolejne 35 minut (albo do miękkości).
<strong>Przepis Pauliny Jakubczak z Zawiercia</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie