Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka w przyprawie gyros"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 371
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 371
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Mięso umyj i osusz. Ostrym nożem nakłuj skórę kilka razy. Obierz czosnek, ząbki pokrój na mniejsze kawałki i wciśnij w nakłucia.
Wymieszaj gyros, paprykę, ok. łyżeczki soli, 2 łyżeczki pieprzu, sporą szczyptę gałki z 3-4 łyżkami oleju. Nasmaruj dokładnie szynkę. Włóż ją do naczynia żaroodpornego i wstaw na lodówki na minimum 12 godzin.
Zamarynowaną szynkę włóż do piekarnika nagrzanego do 200°C, piecz przez 35 minut. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz przez kolejne 35 minut (albo do miękkości).
<strong>Przepis Pauliny Jakubczak z Zawiercia</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie