Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka w przyprawie gyros"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 74
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 74
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Mięso umyj i osusz. Ostrym nożem nakłuj skórę kilka razy. Obierz czosnek, ząbki pokrój na mniejsze kawałki i wciśnij w nakłucia.
Wymieszaj gyros, paprykę, ok. łyżeczki soli, 2 łyżeczki pieprzu, sporą szczyptę gałki z 3-4 łyżkami oleju. Nasmaruj dokładnie szynkę. Włóż ją do naczynia żaroodpornego i wstaw na lodówki na minimum 12 godzin.
Zamarynowaną szynkę włóż do piekarnika nagrzanego do 200°C, piecz przez 35 minut. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz przez kolejne 35 minut (albo do miękkości).
<strong>Przepis Pauliny Jakubczak z Zawiercia</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie