Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka w przyprawie gyros"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 668
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2048
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4036
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3996
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 668
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2048
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4036
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3996
Składniki
Mięso umyj i osusz. Ostrym nożem nakłuj skórę kilka razy. Obierz czosnek, ząbki pokrój na mniejsze kawałki i wciśnij w nakłucia.
Wymieszaj gyros, paprykę, ok. łyżeczki soli, 2 łyżeczki pieprzu, sporą szczyptę gałki z 3-4 łyżkami oleju. Nasmaruj dokładnie szynkę. Włóż ją do naczynia żaroodpornego i wstaw na lodówki na minimum 12 godzin.
Zamarynowaną szynkę włóż do piekarnika nagrzanego do 200°C, piecz przez 35 minut. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz przez kolejne 35 minut (albo do miękkości).
<strong>Przepis Pauliny Jakubczak z Zawiercia</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie