Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szynka w warzywach"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2377
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4492
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1517
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 449
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2377
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4492
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1517
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 449
Składniki
Mięso umyj i osusz. Pokrój w kostkę o boku ok. 2 cm. Wymieszaj z musztardą i odstaw na kilkanaście minut. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na 1 łyżce oleju. Dodaj mięso i podsmaż, cały czas mieszając, by cebula i czosnek nie przypaliły się. Marchewkę, paprykę i por pokrój. Dodaj do mięsa.
Podlej połową szklanki wody. Wsyp przyprawy i wymieszaj. Przykryj i duś ok. 1 godziny. Mieszaj i sprawdzaj, czy nie trzeba podlać wodą.
Z mąki i masła przygotuj zasmażkę – do roztopionego w rondelku masła wsyp mąkę i energicznie wymieszaj. Chwilkę podgrzewaj, dodaj serek i wlej do mięsa. Gotuj kolejne 10 minut na małym ogniu. Podawaj z kaszą, ewent. ozdób koperkiem.Źródło: Naj