Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szynka z sosem śliwkowym"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 468
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2141
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 62
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 35
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 950
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 468
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2141
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 62
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 35
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 950
Składniki
Szynkę pokrój w centymetrowe plastry. Cebulę i orzechy posiekaj,a ze śliwek usuń pestki. Na rozgrzanym oleju usmaż mięso na lekko złoty kolor. Przypraw solą i pieprzem. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego.
Całość wstaw do nagrzanego do 200oC piekarnika i podpiecz około 15 minut. Przygotuj sos. Na patelni, na której wcześniej smażyłaś mięso, zeszklij cebulę i dodaj śliwki. przesmaż i wrzuć orzechy, oprósz majerankiem. Mięso wyłóż na talerz, polej śliwkowym sosem. Danie podawaj z ryżem.Źródło: Na żywo