Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szynka z sosem śliwkowym"
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2151
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 801
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2151
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 801
Składniki
Szynkę pokrój w centymetrowe plastry. Cebulę i orzechy posiekaj,a ze śliwek usuń pestki. Na rozgrzanym oleju usmaż mięso na lekko złoty kolor. Przypraw solą i pieprzem. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego.
Całość wstaw do nagrzanego do 200oC piekarnika i podpiecz około 15 minut. Przygotuj sos. Na patelni, na której wcześniej smażyłaś mięso, zeszklij cebulę i dodaj śliwki. przesmaż i wrzuć orzechy, oprósz majerankiem. Mięso wyłóż na talerz, polej śliwkowym sosem. Danie podawaj z ryżem.Źródło: Na żywo