Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z wędzonym schabem"
Dziś gotuję cudownie pyszną wieprzowinę. Te kotlety w piekarniku są super soc...
Odsłon: 15186
Pyszne, kolorowe ciasto, bardzo orzeźwiające z pysznym kremem na bazie popula...
Odsłon: 205
Aromatyczne pierniki idealne dla alergików uczulonych na miód. Mięciutkie, pr...
Odsłon: 480
Pyszne, kolorowe ciasto, bardzo orzeźwiające z pysznym kremem na bazie popula...
Odsłon: 205
Aromatyczne pierniki idealne dla alergików uczulonych na miód. Mięciutkie, pr...
Odsłon: 480
Składniki
Czas przygotowania 90 minut. Cena porcji ok. 3,50 zł.
Do przesianej mąki dodajemy posiekane masło, jajko, odrobinę wody i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce.
Umyty kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy 7 minut w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy.
Pory kroimy w grube plastry, a schab w dużą kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju aż por i mięso się podrumienią, doprawiamy pieprzem i solą.
Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blachę do tarty, łącznie z brzegami. Na całej powierzchni układamy ugotowane różyczki kalafiora, a następnie podsmażony schab z porami.
4 jajka roztrzepujemy ze śmietaną, doprawiamy pieprzem, solą i oregano, równomiernie zalewamy tartę. Pieczemy ok. 50 minut w 200oC. 15 minut przed końcem wierzch posypujemy startym żółtym serem. Danie idealne na obiad lub na kolację.
Wartość odżywcza porcji 650 kcal Białko 30 g/Tłuszcz 45 g/Węglowodany 28 g.Źródło: Rewia
Przepisy Wędliny
Wędliny
Biała kaszanka na kaszy gryczanej.
Wędliny
Bułgarska kiełbasa Łukanka
Wędliny
Schab pieczony w przyprawach
Wędliny
Schab gotowany 10 minut - soczysty i kruchy
Biała kaszanka na kaszy gryczanej.
Bardzo smaczna biała kaszanka, idealna na wiosennego grilla, zrobiona z kaszy...
Odsłon: 426
Bułgarska kiełbasa Łukanka
Łukanka (Bułgarska, podsuszana i spłaszczona kiełbasa w jelicie wołowym, w śr...
Odsłon: 933