Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warstwowiec schabowo-dyniowy"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22510
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14800
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4593
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44031
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 597
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 599
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22510
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14800
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4593
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44031
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 597
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 599
Składniki
Na patelni stop masło. Wsyp mąkę, zasmaż. Mieszając, wlej bulion i mleko. Gotuj na wolnym ogniu 5 min, mieszając. Tymianek i natkę opłusz, osusz. Kilka gałązek zostaw do dekoracji, resztę posiekaj. Dodaj je do sosu razem ze śmietaną, koncentratem pomidorowym i sosem chili. Wymieszaj. Sos wystudź.
Dynię obierz, oczyść z pestek, miąższ pokrój w kosteczkę. Podobnie potnij obrane i umyte ziemniaki. Mięso umyj, osusz na papierowym ręczniku. Na dno naczynia żaroodpornego wylej 4 łyżki sosu, rozsmaruj. Ułóż obok siebie 3 kotlety, na to wyłóż połowę ziemniaków i dyni, wylej połowę sosu. Ułóż pozostałe kotlety, wyłóż resztę warzyw i równomiernie zalej sosem. Piecz ok. 1,5 godz. w temp. 175 st.
Ser gouda zetrzyj na tarce o dużych otworkach. Boczek pokrój w kostkę, wysmaż na chrupiąco na patelni. Pieczywo drobno posiekaj. Serem, boczkiem i pieczywem równomiernie posyp wierzch zapiekanki. Zwiększ temperaturę w piekarniku do 200 st. i piecz jeszcze 30 min. Gotowe danie udekoruj ziołami.Źródło: Tina