Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i dość szybkie danie, koszt takiego dania to mniej więcej 10 zł Polecam!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39953
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 415
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 192
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 380
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9293
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39953
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 415
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 192
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 380
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9293
Składniki
Ryż wrzucam do posolonego wrzątku, goujemy 5 min. i odcedzamy. Kiełbase (pierś) kroimy w półplasterki , papryke w paski, pomidory w kostkę, cebule i czosnek siekamy. na 3-łyżeczkach oliwy podsmażamy: cebule,następnie papryke, na końcu dodajemy kiełbase,czosnek i przyprawy. Żaroodporne naczynie smarujemy resztą oliwy. Ryż mieszamy z częścią wywaru, warzywami, kiełbasą oraz mielona papryką. Wkładamy do naczynia. Śmietanę,jajko , żółty ser i reszte wywaru roztrzepujemy, zalewamy ryż w nacznyniu. Zapiekamy pół godziny w temp.170-180C W trakcie kontrolujemy temp. żeby potrawa się nie przypaliła.. Smacznego!!