Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i dość szybkie danie, koszt takiego dania to mniej więcej 10 zł Polecam!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2370
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4468
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1483
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 429
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2370
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4468
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1483
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 429
Składniki
Ryż wrzucam do posolonego wrzątku, goujemy 5 min. i odcedzamy. Kiełbase (pierś) kroimy w półplasterki , papryke w paski, pomidory w kostkę, cebule i czosnek siekamy. na 3-łyżeczkach oliwy podsmażamy: cebule,następnie papryke, na końcu dodajemy kiełbase,czosnek i przyprawy. Żaroodporne naczynie smarujemy resztą oliwy. Ryż mieszamy z częścią wywaru, warzywami, kiełbasą oraz mielona papryką. Wkładamy do naczynia. Śmietanę,jajko , żółty ser i reszte wywaru roztrzepujemy, zalewamy ryż w nacznyniu. Zapiekamy pół godziny w temp.170-180C W trakcie kontrolujemy temp. żeby potrawa się nie przypaliła.. Smacznego!!