Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszny , świetnie nadaję się na upalne dni
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5307
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8594
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17451
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 593
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5307
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8594
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17451
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 593
Składniki
Śmietanę chwilę ubijamy , dodajemy cukier waniliowy i śmietan-fiksy , następnie dalej ubijamy . Do ubitej śmietany dodajemy serek i chwilę jeszcze miksujemy. Schładzamy.
Truskawki miksujemy na gładki mus.
Biszkopty kroimy w małe kawałki a kiwi w drobną kostkę.
Na spód pucharków kładziemy połowę kremu z bitej śmietany , następnie układamy pokrojone biszkopty , mus z truskawek i resztę kremu. Na wierzch układamy pokrojone kiwi. Deser podawać dobrze schłodzony.