Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na kończący się sezon sliwkowy... i koniec wakacji.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6655
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154832
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 470
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6655
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154832
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 470
Składniki
Wszystkie składniki na kruche ciasto zagnieść i włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na posmarowanej margaryną foremce poukładać na nim wydrylowane śliwy i posypać kruszonką... swojego przepisu lub mojego który podaję niżej.
Kruszonka: *6 łyżek mąki *5 łyżek cukru *5 łyżek margaryny *kilka kropel olejku waniliowego. Całość wyrobić i posypać kruszonką ciasto.
Ciasto piec w temp. 160-170 st. ok.50 minut