Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ananasowa stracciatella"
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 178
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 274
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 178
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 274
Składniki
Z biszkoptowych blatów wytnij metalowymi foremkami 12 serduszek. Kawałeczki ananasa przełóż na sitko, poczekaj, aż ociekną, zalewę zachowaj.
Obydwie czekolady posiekaj. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem, 2 łyżki odłóż. Resztę wymieszaj z ananasem i 2/3 czekolady. Serduszka skrop zalewą z ananasów i przełóż kremem.
Konfiturę podgrzej, przetrzyj przez sitko, posmaruj boki torcików. Obsyp je resztą posiekanej czekolady.
Wierzchy ciastek udekoruj stopionymi polewami czekoladowymi i bitą śmietaną oraz ew. gęstym syropem malinowym.Źródło: Tina