Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ananasowa stracciatella"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 295
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 295
Składniki
Z biszkoptowych blatów wytnij metalowymi foremkami 12 serduszek. Kawałeczki ananasa przełóż na sitko, poczekaj, aż ociekną, zalewę zachowaj.
Obydwie czekolady posiekaj. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem, 2 łyżki odłóż. Resztę wymieszaj z ananasem i 2/3 czekolady. Serduszka skrop zalewą z ananasów i przełóż kremem.
Konfiturę podgrzej, przetrzyj przez sitko, posmaruj boki torcików. Obsyp je resztą posiekanej czekolady.
Wierzchy ciastek udekoruj stopionymi polewami czekoladowymi i bitą śmietaną oraz ew. gęstym syropem malinowym.Źródło: Tina