Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ananasowy piaskowiec"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1660
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3057
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1131
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1913
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1660
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3057
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1131
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1913
Składniki
Margarynę utrzyj z cukrem. Kolejno domieszaj jajka. Obie mąki połącz z proszkiem do pieczenia. Wsyp porcjami do ucieranej masy. Ananasy osącz. Około 5 łyżek zalewy domieszaj do ciasta, resztę zachowaj.
Blachę posmaruj tłuszczem, oprósz bułką tartą. Nałóż ciasto. Piecz 50 min w 180 st. Wystudź, rozetnij na 2 placki. Budyń rozmieszaj w 1/2 szkl. zalewy z ananasów. Mleko zagotuj, wlej budyń. Gotuj minutę. Wystudź.
Polewę stop. Ananasy posiekaj. Budyń utrzyj z masłem. Dodaj ananasy. Placki przełóż kremem. Pole wą oblej ciasto, ew. udekoruj.Źródło: Tina