Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ananasowy piaskowiec"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 923
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5513
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8677
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17826
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 923
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5513
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8677
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17826
Składniki
Margarynę utrzyj z cukrem. Kolejno domieszaj jajka. Obie mąki połącz z proszkiem do pieczenia. Wsyp porcjami do ucieranej masy. Ananasy osącz. Około 5 łyżek zalewy domieszaj do ciasta, resztę zachowaj.
Blachę posmaruj tłuszczem, oprósz bułką tartą. Nałóż ciasto. Piecz 50 min w 180 st. Wystudź, rozetnij na 2 placki. Budyń rozmieszaj w 1/2 szkl. zalewy z ananasów. Mleko zagotuj, wlej budyń. Gotuj minutę. Wystudź.
Polewę stop. Ananasy posiekaj. Budyń utrzyj z masłem. Dodaj ananasy. Placki przełóż kremem. Pole wą oblej ciasto, ew. udekoruj.Źródło: Tina