Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ananasowy piaskowiec"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2202
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 127
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 184
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2202
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 127
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 184
Składniki
Margarynę utrzyj z cukrem. Kolejno domieszaj jajka. Obie mąki połącz z proszkiem do pieczenia. Wsyp porcjami do ucieranej masy. Ananasy osącz. Około 5 łyżek zalewy domieszaj do ciasta, resztę zachowaj.
Blachę posmaruj tłuszczem, oprósz bułką tartą. Nałóż ciasto. Piecz 50 min w 180 st. Wystudź, rozetnij na 2 placki. Budyń rozmieszaj w 1/2 szkl. zalewy z ananasów. Mleko zagotuj, wlej budyń. Gotuj minutę. Wystudź.
Polewę stop. Ananasy posiekaj. Budyń utrzyj z masłem. Dodaj ananasy. Placki przełóż kremem. Pole wą oblej ciasto, ew. udekoruj.Źródło: Tina