Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka jogurtowa z kokosem"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1327
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25119
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1327
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25119
Składniki
Masło utrzyj z cukrem. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbij do niej jajka, wciąż ucierając. Dołóż skórkę z limonek i wiórki kokosowe. Porcjami, (na przemian) dodawaj jogurt oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto ucieraj jeszcze kilka minut mikserem, aż dobrze się połączą.
Foremkę z kominkiem posmaruj tłuszczem, oprósz bułką tartą, a następnie napełnij ciastem. Wstaw je do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez godzinę.
Babkę lekko przestudź w formie, potem przełóż ją na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego wystudzenia. Lukier przygotuj według przepisu. Oblej nim zimne ciasto.Źródło: Tina