Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka jogurtowa z kokosem"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 632
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 440
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1557
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 632
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 440
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1557
Składniki
Masło utrzyj z cukrem. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbij do niej jajka, wciąż ucierając. Dołóż skórkę z limonek i wiórki kokosowe. Porcjami, (na przemian) dodawaj jogurt oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto ucieraj jeszcze kilka minut mikserem, aż dobrze się połączą.
Foremkę z kominkiem posmaruj tłuszczem, oprósz bułką tartą, a następnie napełnij ciastem. Wstaw je do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez godzinę.
Babkę lekko przestudź w formie, potem przełóż ją na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego wystudzenia. Lukier przygotuj według przepisu. Oblej nim zimne ciasto.Źródło: Tina