Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka jogurtowa z kokosem"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 871
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 58
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2120
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4133
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 871
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 58
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2120
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4133
Składniki
Masło utrzyj z cukrem. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbij do niej jajka, wciąż ucierając. Dołóż skórkę z limonek i wiórki kokosowe. Porcjami, (na przemian) dodawaj jogurt oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto ucieraj jeszcze kilka minut mikserem, aż dobrze się połączą.
Foremkę z kominkiem posmaruj tłuszczem, oprósz bułką tartą, a następnie napełnij ciastem. Wstaw je do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez godzinę.
Babkę lekko przestudź w formie, potem przełóż ją na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego wystudzenia. Lukier przygotuj według przepisu. Oblej nim zimne ciasto.Źródło: Tina