Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka z wiśniami"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 563
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11417
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 563
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11417
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Składniki
Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic
Ciasto: jajka utrzyj z cukrem i szczyptą soli. Ucierając, wsyp mąkę, budynie i proszek do pieczenia. Dodaj śmietanę, wymieszaj. Formę natłuść, posyp bułką tartą. Wlej ciasto. Piecz godzinę w temp. 180°C.
Polewa: sok z wiśni, masło, cukier i kakao włóż do rondelka. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż powstanie gęsta polewa. Wiśnie włóż do drugiego garnka, dodaj cukier, gotuj, aż sok odparuje.
Babkę wyjmij z formy, rozsmaruj polewę. Udekoruj ostudzonymi wiśniami.
<strong>Czas przygotowania 75 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie