Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bananowiec z galaretką"
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 69
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 54
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 160
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 69
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 54
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 160
Składniki
Każdą galaretkę osobno rozpuścić w gorącej wodzie (wziąć nieco mniej niż w przepisie) i pozostawić do stężenia.
Na spód blachy położyć biszkopty. Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać 3 żółtka i banany (2-3 pozostawić do dekoracji). Wszystko zmiksować na jednolitą masę. Dodać tężejącą galaretkę cytrynową, zmiksować, wylać na biszkopty i wstawić do lodówki, aby ciasto stężało.
Białka ubić, dodać galaretkę wiśniową, zmiksować, wylać na zastygniętą masę. Na wierzchu ułożyć pokrojone banany. Zalać galaretką kiwi. Schłodzić.
ok. 75 minut
Po wlaniu ostatniej warstwy ciasto włożyć do lodówki do zastygnięcia. Przed podaniem ozdobić bitą śmietaną.Źródło: Twoje Imperium