Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka, której przygotowanie trwa kilka minut.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1224
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457807
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1483
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2290
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 594
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1224
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457807
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1483
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2290
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 594
Składniki
Do miski wsypujemy kaszę, mąkę, cukier i mieszamy. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach (jak lubicie, to możecie dodać odrobinę cynamonu). Średniej wielkości blaszkę (najlepiej kwadratową) nacieramy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Na dno blaszki wysypujemy połowę wymieszanych, sypkich składników, równo rozkładamy i posypujemy po całości skrojoną połową kostki masła. Następnie wykładamy jabłka. Całość posypujemy drugą połową sypkich składników i po całości pozostałą ilością skrojonego masła. Pieczemy ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni. Przepyszna na ciepło i na zimno. Smacznego!