Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka, której przygotowanie trwa kilka minut.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4277
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2564
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3002
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11218
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4277
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2564
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3002
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11218
Składniki
Do miski wsypujemy kaszę, mąkę, cukier i mieszamy. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach (jak lubicie, to możecie dodać odrobinę cynamonu). Średniej wielkości blaszkę (najlepiej kwadratową) nacieramy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Na dno blaszki wysypujemy połowę wymieszanych, sypkich składników, równo rozkładamy i posypujemy po całości skrojoną połową kostki masła. Następnie wykładamy jabłka. Całość posypujemy drugą połową sypkich składników i po całości pozostałą ilością skrojonego masła. Pieczemy ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni. Przepyszna na ciepło i na zimno. Smacznego!