Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i można podawać dzieciom na urodziny, imieniny itp. Czekam na opinie smakoszy.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5256
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5256
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Składniki
Białka ubić na sztywna pianę dodając 60 g cukru pudru - po 1 łyżeczce. Gdy piana będzie lśniąca, dodać resztę cukru pudru i cukier waniliowy. Pianę wymieszać i lekko ubić. Dodać kakao, ponownie wymieszać. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy. Formować bezy, wyciskając je na posmarowany tłuszczem papier pergaminowy. Wysuszyć przy lekko uchylonych drzwiczkach w temp. 120-140 st.