Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i można podawać dzieciom na urodziny, imieniny itp. Czekam na opinie smakoszy.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3704
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2029
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5417
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5473
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3704
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2029
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5417
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5473
Składniki
Białka ubić na sztywna pianę dodając 60 g cukru pudru - po 1 łyżeczce. Gdy piana będzie lśniąca, dodać resztę cukru pudru i cukier waniliowy. Pianę wymieszać i lekko ubić. Dodać kakao, ponownie wymieszać. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy. Formować bezy, wyciskając je na posmarowany tłuszczem papier pergaminowy. Wysuszyć przy lekko uchylonych drzwiczkach w temp. 120-140 st.