Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkopt z wiśniami"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3816
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1319
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3816
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1319
Składniki
Wiśnie umyć, osuszyć, wydrylować. Jajka rozdzielić. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodawać partiami cukier i cały czas ubijać, aż cukier się rozpuści.
Dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Obie mąki połączyć z proszkiem do pieczenia i dodać do masy jajecznej, bardzo delikatnie wymieszać.
Blaszkę starannie wysmarować masłem i wysypać bułką tartą lub drobnymi płatkami owsianymi lub otrębami pszennymi. Przełożyć połowę ciasta, włożyć wiśnie oprószone łyżką mąki, przykryć pozostałym ciastem i wyrównać powierzchnię.
Piec w nagrzanym do 180oC piekarniku ok. 30 minut.
ok. 55 minut
<strong>Superrada</strong>
Do ciasta warto dodać kilka kropli aromatu rumowego lub migdałowego lub kilka łyżek płatków migdałowych. Przed podaniem ciasto posypać cukrem pudrem.Źródło: Twoje Imperium